Επιμένουν σε «διευρυμένο» διάλογο με την κυβέρνηση οι αγρότες (video)

Επιμένουν σε «διευρυμένο» διάλογο με την κυβέρνηση οι αγρότες (video)

Κλειστή παραμένει η ΕΘνική Οδός και στα δυο ρεύματα από το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας. Νέο κάλεσμα για συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, απηύθυνε προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Τζέλλας (μέλος γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων) επεσήμανε ότι οι αγρότες είναι πρόθυμοι για διάλογο, ωστόσο ζητούν να διευρυνθεί με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, ενώ υπενθυμίζουν ότι εκτός από το αφορολόγητο, και τις παρεμβάσεις ενάντια στις χαμηλές τιμές, έχουν αιτήματα που συνδέονται με το υπουργείο Εργασίας (να αποσυνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από τον κατώτατο μισθό) αλλά και με το υπουργείο περιβάλλοντος (δασικοί χάρτες).

Σήμερα στις 6 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας όπου θα συζητηθούν μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους, όπως ήδη έχουν αποφασίσει οι αγρότες χθες στη πανελλαδική συνάντηση τους.

Εν αναμονή της απάντησης της κυβέρνησης περί διευρυμένου διαλόγου, οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείνουν ταυτόχρονα την κυκλοφορία σε διάφορα σημεία. Έτσι, τα μπλόκα το δίωρο 16.00 -18.00 δεν θα είναι παράπλευρα αλλά πάνω στις Εθνικές Οδούς.

Στην Καλαμάτα, οι αγρότες πραγματοποιούν συμβολική διαμαρτυρία έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, γνωστοποιώντας ότι εκτός των συνολικών αιτημάτων ζητούν αποζημιώσεις άμεσα για τα ελαιόδεντρα αλλά και μέτρα δακοκτονίας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη

www.ert.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση