Ενισχύουν το τείχος που τους χωρίζει από τη Λωρίδα της Γάζας οι ισραηλινοί

Ενισχύουν το τείχος που τους χωρίζει από τη Λωρίδα της Γάζας οι ισραηλινοί

Την κατασκευή ενός τείχους ύψους έξι μέτρων και μήκους 65 χιλιομέτρων ξεκίνησε το Ισραήλ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
Το ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή σημειώνοντας ότι «το τείχος θα εμποδίζει τους τρομοκράτες από τη Γάζα να εισέρχονται στο έδαφός μας».

Το υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη και η κατασκευή –που μοιάζει με ένα ψηλό, σιδερένιο τείχος το οποίο έχει στο πάνω μέρος του και συρματόπλεγμα– θα ακολουθεί τα ίχνη μιας υπόγειας κατασκευής που έχει δημιουργηθεί για να εμποδίζει τη διάνοιξη τούνελ κάτω από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.
Το τείχος αυτό προστίθεται στον ενισχυμένο, θαλάσσιο τοίχο που υπάρχει προκειμένου να εμποδίζονται οι εισβολές στο Ισραήλ από τη Γάζα μέσω της Μεσογείου.

«Αν δεν διατηρηθεί η ηρεμία στη Γάζα, θα λάβουμε αποφάσεις, ακόμη και σε περίοδο εκλογών και δεν θα διστάσουμε να δράσουμε», προειδοποίησε ο Νετανιάχου ενώ το Ισραήλ βαδίζει για τις εκλογές της 9ης Απριλίου. Η πιθανότητα ωστόσο μιας νέας εμπλοκής σε πόλεμο πριν από τις εκλογές κρίνεται από πολιτικούς αναλυτές σχεδόν αδύνατη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης

Αφήστε μια απάντηση