Ενημέρωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Βασική ομιλήτρια στην ενημερωτική εκδήλωση ήταν η Βουλευτής Έλενα Ράπτη με την ιδιότητα της Συντονίστριας της Καμπάνιας “1 ΣΤΑ 5” του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Είναι η δεύτερη φορά που η κ. Έλενα Ράπτη επισκέπτεται τον Δήμο Αχαρνών – η πρώτη ήταν στην Ανθοκομική Έκθεση Αχαρνών – για την προώθηση της καμπάνιας “1 ΣΤΑ 5” του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ το DVD με το ταινία κινουμένων σχεδίων “Το μυστικό της μικρής Νίκης” έχει διανεμηθεί ΄σε παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Αχαρνών.

Πριν την εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης προηγήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννη Κασσαβός εξήρε το κοινωνικό έργο της κυρίας Ράπτη τονίζοντας την σημαντικότητα της καμπάνιας που αφορά μια εξαιρετικά ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού – τα παιδιά για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα όπως η παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υποδομών του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, αλλά και στην αισθητή βελτίωση των δράσεων και των καλλιτεχνικών τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, τονίζοντας την ευρεία αποδοχή των δράσεων, ιδιαίτερα από παιδιά και νέους.

Στην εκδήλωση την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αχαρνών Ηλίας Ζητούνης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού Αναστάσιος Χίος.


ΜΕΝΙΔΙΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση