Συνεδριάζει την Δευτέρα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής – «Πυρά» από την αντιπολίτευση (video)

Συνεδριάζει την Δευτέρα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής – «Πυρά» από την αντιπολίτευση (video)

Ανεβάζει τον πολιτικό πυρετό η αυριανή συζήτηση στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για αλλαγές που θα επιτρέψουν τη λειτουργία κοινοβουλευτικών ομάδων και με λιγότερους των πέντε βουλευτών. Ο Νίκος Βούτσης διευκρινίζει ότι θα συζητηθεί η ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και όχι επί της ουσίας τροποποίηση του κανονισμού, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτοξεύουν πυρά κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για συναλλαγή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετατρέπεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής που θα γίνει τη Δευτέρα και θα αφορά πιθανές αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο για τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γίνονται απίστευτες ραδιουργίες και συζητήσεις στη Βουλή για ν΄ αλλάξουμε τον κανονισμό. Για να γίνει τί τελικά; Ν΄ απολαμβάνει ο κ. Καμμένος τα προνόμια αρχηγού κόμματος. Και γιατί γίνεται αυτό; Γιατί ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ο κ. Τσίπρας αναγκάζεται να ενδίδει. Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης σχολίασε και τη συνάντηση της Παρασκευής που είχε με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. «Συνέστησα πράγματι στον κ. Παπαχριστόπουλο ότι να το σκεφτεί, να το δει σε σχέση με την ευταξία της σειράς των πραγμάτων. Ούτε έχω καμία όρεξη, ούτε θεσμικό ρόλο ανάμειξης στο τί θα κάνει ο οποιοσδήποτε. Να το αντιλαμβάνεστε αυτό», δήλωσε ο Ν. Βούτσης.

Να μην υποκύψει στις πιέσεις ζήτησε από το Νίκο Βούτση η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να ελπίζω ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν θα συναινέσει στην απαίτηση του Μαξίμου, για φωτογραφικές αλλαγές στον κανονισμό, με αντάλλαγμα τη σιωπή του κ. Καμμένου. Γιατί να είστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι ένα στίγμα που θα τον ακολουθεί από και στο εξής στην πολιτική του διαδρομή», δήλωσε η Φ. Γεννηματά.

«Οι ΑΝΕΛ δεν έχουν ανάγκη ούτε από παράσημα, ούτε από οφίτσια, ούτε από καρέκλες. Ξέρουν να ξεκινάνε από το μηδέν και να αγωνίζονται στα ίσια», υποστήριξε από τη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος.

Ο Δ. Μποτώνης, εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Όχι κατά το δοκούν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ανάγκη να υπάρξει αλλαγή του κανονισμού και γενικότερα για ότι αλλάζει προς το θετικό πρόσημο δεν λέμε όχι. Όχι όμως σε ρουσφέτια».

Για εμάς οι αρχές μας δεν αλλάζουν ανάλογα τη μέρα, την ώρα, τον άνεμο, υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Για το Ποτάμι δεν είναι τα καλά και συμφέροντα. Γι΄ αυτό είπα ακριβώς από την αρχή τολμηρά ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός και να δώσουν τη δυνατότητα σε 3 βουλευτές να συστήνουν ΚΟ. Όπως δεν μπορεί ΚΟ με δανεικούς βουλευτές».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Σκουλάς

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση