«Σφυροκοπημένο», από τον πόλεμο, κτίριο κατέρρευσε στο Χαλέπι -11 νεκροί

«Σφυροκοπημένο», από τον πόλεμο, κτίριο κατέρρευσε στο Χαλέπι -11 νεκροί

Έντεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκαν το Σάββατο από την κατάρρευση ενός κτιρίου που είχε υποστεί ζημιές από τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονταν τα τελευταία χρόνια στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Το κτίριο βρισκόταν στη συνοικία Σαλαχεντίν, η οποία ήλεγχαν οι αντάρτες πριν από την επανάκτηση ολόκληρης της πόλης το 2016 από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, με κόστος καταστροφικές συρράξεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας του Χαλεπιού, που επικαλέστηκε το SANA, το πενταόροφο κτίριο «βρισκόταν σε μια παράνομη (κατασκευαστική) περιοχή και είχε υποστεί ζημιές από «τρομοκρατικές επιθέσεις».
Ο χαρακτηρισμός «τρομοκρατικές» χρησιμοποιείται μονίμως από το συριακό καθεστώς όταν αναφέρεται σε όλες τις ομάδες που αντιτίθενται σε αυτό.

Ομάδες διάσωσης προσέτρεξαν στο μέσον των τσιμεντένιων όγκων και των σορών από πέτρες για να απομακρύνουν τα θύματα που είχαν θαφτεί κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Διασώθηκε ένα άτομο» από την τραγωδία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο, τονίζοντας ότι δύο παρακείμενα κτίρια εκκενώθηκαν υπό τον φόβο άλλης κατάρρευσης.

Όλα τα γύρω κτίρια φέρουν τα σημάδια του πολέμου.

Σήμερα, οι εργασίες ανοικοδόμησης και αποκατάστασης στο Χαλέπι περιορίζονται σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, με το κράτος να παρέχει απλώς ορισμένες βασικές υπηρεσίες.

Η πόλη του Χαλεπιού, η δεύτερη μεγαλύτερη της Συρίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της οχταετούς εμπόλεμης σύγκρουσης, που ρήμαξε πόλεις και ολόκληρες περιοχές από το 2011 και άφησε πάνω από 360.000 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση