Στην Λαμία ο Κ. Μητσοτάκης: Κυβέρνηση μειοψηφίας, βουλευτές σε «τιμή ευκαιρίας» (video)

Στην Λαμία ο Κ. Μητσοτάκης: Κυβέρνηση μειοψηφίας, βουλευτές σε «τιμή ευκαιρίας» (video)

Στη Λαμία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παρουσίαση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού.

Για κυβέρνηση μειοψηφίας που δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση, μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, κατά την παρουσίαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. «Η κυβέρνηση ψάχνει δεκανίκια για να περάσει μερικές ακόμα μέρες στην εξουσία» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει κάνει τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια αντικείμενο συναλλαγής και την συμπολίτευση ότι έχει σηκώσει «σημαία ευκαιρίας». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε τόσο στον Α. Τσίπρα όσο και στον Π. Καμμένο, τον οποίο κατηγόρησε πως εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό.

Σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο τις τελευταίες ημέρες, είπε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον κανονισμό της Βουλής, ώστε ο Π. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κοινοβουλευτικής ομάδας. «Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον κ. Τσίπρα;» διερωτήθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. Τέλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση πως «κοιτάει να μπαλώσει τα ρετάλια που ενώνουν μια κυβέρνηση – κουρελού».

Σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως ακόμα και ο τυπικός όρος «βόρεια Μακεδονία» θα εκπέσει καθώς πουθενά δεν υπάρχει αναφορά σε βορειο-μακεδονικό λαό ή βορειο-μακεδονική γλώσσα.

Αναφερόμενος στον Α. Τσίπρα διερωτήθηκε με ποιά ανταλλάγματα παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας, την έγκριση για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση