Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Ζητούν να δουν τον πρωθυπουργό (video)

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Ζητούν να δουν τον πρωθυπουργό (video)

Με τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και όχι μόνο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν να συναντηθούν οι αγρότες, που παραμένουν στα μπλόκα και μάλιστα απευθύνουν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Να ενισχύσουν τα μπλόκα με νέα τρακτέρ και να προσέλθουν στο διάλογο με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αποφάσισαν οι αγρότες.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί. Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί», ανέφερε ο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη σύσκεψη των αγροτών σήμερα, συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών από 17 σημεία της Ελλάδος όπου έχουν στηθεί μπλόκα από την Κρήτη έως τη βόρειο Ελλάδα, παραμένοντας στους δρόμους ετοιμάζουν και νέες μορφές κινητοποίησης.

Το κόστος παραγωγής οι ανοιχτές και χαμηλές τιμές που πωλούν τη σοδειά τους η υψηλή τιμή του πετρελαίου και ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και φορολογικό Πλαίσιο είναι μεταξύ των αιτημάτων τους.

Τις επόμενες ημέρες οι αγρότες θα προσφύγουν στην ανεξάρτητη επιτροπή ανταγωνισμού για τις χαμηλές τιμές πώλησης του βαμβακιού ενώ ζητούν από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν επί των αιτημάτων τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Θεοχαρούλη

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση