Ο Σπύρος Σ. Παγώνας, Χειρούργος Οδοντίατρος DDS στο Μενίδι μας ενημερώνει για την Λεύκανση των δοντιών

Σπύρος Σ. Παγώνας

Χειρουργός Οδοντίατρος DDS

Master Παιδοδοντίας Λίβερπουλ Αγγλίας

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Παιδιών και Ενηλίκων.
ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ  Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε…
Τι είναι και πότε χρησιμοποιείται.

Η λεύκανση των δοντιών είναι μία οδοντιατρική διαδικασία που αφαιρεί τις χρωστικές και τις δυσχρωμίες των δοντιών.

Πρόκειται για μία διαδικασία που έχει την δυνατότητα να επιτύχει λευκότερο χρώμα δοντιών από 5 έως 7 τόνους.

Οι πιο συχνές αιτίες για  την χρώση των δοντιών είναι η χρήση καπνού, κατανάλωση καφέ, τσαγιού, coca-cola και κόκκινο κρασί και η πλημμελής στοματική υγιεινή.

Επίσης και η ηλικία επηρεάζει καθώς με την πάροδο του χρόνου η Αδαμαντίδη γίνεται λεπτότερη λόγω απότιβης της και η οδοντίνη σκουραίνει.

Υπάρχουν όμως και οι εσωτερικές χρώσεις δοντιών που προκαλούνται είτε από υπέρμετρη χρήση φθορίου στην παιδική ηλικία, είτε ενός τραύματος.

Πως γίνεται η Λεύκανση

Η διαδικασία της λεύκανση γίνεται με λευκαντικά σκευάσματα που περιέχουν ένα ενεργό συστατικό το οποίο είναι υπέροξείδιο του υδρογόνου η υπεροξείδιο του καρβαμιδίου.

Λεύκανση στο ιατρείο: Χρειάζεται 1 έως 3 συνεδρίες, διάρκειας από 30 έως 90 λεπτά. Η λεύκανση στο ιατρείο γίνεται είτε με λευκαντικά που ενεργοποιούνται είτε χημικώς, είτε με φως led η laser.

Λεύκανση στο σπίτι: Απαιτεί την λήψη αποτυπωμάτων και την κατασκευή ναρθήκων λεύκανση. Η λεύκανση με τα «μαλακά» μασελάκια διαρκεί από 1-2 εβδομάδες και η ημερήσια διάρκεια εξαρτάται από τον τύπο του λευκαντικού.

Τι συμβαίνει μετά την λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών έχει προσωρινό χαρακτήρα. Όσο περισσότερο αποφεύγει κανείς την κατανάλωση ουσιών που δημιουργούν χρωστικές στα δόντια, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει το αποτέλεσμα.

Μπορεί να διατηρηθεί και για κάποια χρόνια.

Για συντήρηση η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Είναι η Λεύκανση ασφαλής;

Η ίδια η λεύκανση σαν διαδικασία είναι απόλυτα  ασφαλής όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο και με τα σωστά υλικά.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της λεύκανσης περιλαμβάνουν πιθανή ευαισθησία στα δόντια στο κρύο η στο ζεστό για 24-48 ώρες. Για το λόγο αυτό συνιστάται η χρήση απευαισθητοποιητικής οδοντόκρεμας καθώς και η φθορίωση μετά το πέρας της εργασίας.


Στην περίπτωση λοιπόν που σκέφτεστε να κάνετε λεύκανση στα δόντια σας, καλό θα ήταν να το συζητήσετε πρώτα με τον οδοντίατρο σας και να ενημερωθείτε σωστά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Σπύρος Σ Παγώνας

Οδός Δεκελείας 33 Αχαρναί, 2 όροφος

Τηλέφωνο: 210-2447333

ΑΧΑΡΝΑΙΚΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση