Ξεπέρασαν τους 20 οι νεκροί από το κύμα πολικού ψύχους στις ΗΠΑ (video)

Ξεπέρασαν τους 20 οι νεκροί από το κύμα πολικού ψύχους στις ΗΠΑ (video)

Η θερμοκρασία ήταν  -46 ° Κελσίου, όταν βρέθηκε νεκρός 18χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Άιοβας. Βρέθηκε αναίσθητος στην πανεπιστημιούπολη, σε μικρή απόσταση από τον κοιτώνα του, και Σύμφωνα με την αστυνομία, ξεψύχησε από το κρύο, σε μικρή απόσταση από τον κοιτώνα του στην φοιτητική εστία. Στους 21 θανάτους, προστέθηκε 60χρονη που  βρέθηκε νεκρή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Οχάιο, αλλά και ο άστεγος, ο Λάρυ, σύμφωνα με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο απολογισμός αυξήθηκε δραματικά από τους 12 στους 21 μετά την καταγραφή τουλάχιστον εννέα νεκρών στο Σικάγο, όπως ανέφερε και ο ομογενής τραυματιολόγος Στάθης Πουλακίδας, στο νοσοκομείο John H. Stroger Jr, μιλώντας και για κρυοπαγήματα που προκάλεσαν ακρωτηριασμό.

Στις μεσοδυτικές Πολιτείες έσπασαν τουλάχιστον τριάντα ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας. Η κατανάλωση φυσικού αερίου εξάλλου έφθασε σε επίπεδα-ρεκόρ από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

 

Οι άστεγοι και οι εκτοπισμένοι διατρέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους και οι δημοτικές αρχές στο Σικάγο και άλλες πόλεις αποφάσισαν να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους για να τους υποδεχθούν.

Είχαν περάσει είκοσι χρόνια από την προηγούμενη φορά που  τέτοια μάζα παγωμένου αέρα έπληξε τις μεσοδυτικές και βορειοανατολικές Πολιτείες, υπενθύμισε η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η χιονόπτωση και ο πάγος προκάλεσαν επικίνδυνες συνθήκες στο οδικό δίκτυο. Τουλάχιστον 26 τροχαία σημειώθηκαν μέσα σε δύο ώρες την Πέμπτη μόνο στην Κομητεία Τζόνσον στην Άιοβα, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν περισσότερες από 4.500 πτήσεις, εκ των οποίων οι 3.000 από το διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέιρ του Σικάγο.

 

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση