Το backstop και η τελωνειακή ένωση στο επίκεντρο της συνάντησης Μέι-Κόρμπιν

Το backstop και η τελωνειακή ένωση στο επίκεντρο της συνάντησης Μέι-Κόρμπιν

Τα προβλήματα γύρω από το backstop, αλλά και το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αργά το μεσημέρι ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα και, όπως ανέφερε στο BBC, ο Τζ.Κόρμπιν, η πρωθυπουργός έλαβε υπόψη τις ανησυχίες του ίδιου για το ιρλανδικό backstop και ότι θα τις μεταφέρει στους συνομιλητές της στην ΕΕ.

Ο ηγέτης των Εργατικών τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού η χώρα θα μπει σε μία συμφωνία χωρίς να έχει το δικαίωμα να αποχωρίσει από αυτή. Πρόσθεσε ότι θα ήθελε «μία ευρεία τελωνειακή ένωση» με την ΕΕ, στην οποία η Βρετανία θα έχει λόγο στο πως θα γίνονται οι εμπορικές συμφωνίες.

Τον Τζ. Κόρμπιν συνόδευαν στη συνάντηση ο επικεφαλής κομματικής πειθαρχίας του κόμματος, Νίκ Μπράουν, και δύο ακόμη στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των Εργατικών, ο Τζ. Κόρμπιν είναι απογοητευμένος από τους βουλευτές του κόμματος που συνέπλευσαν με τους Τόρις και υποστήριξαν την τροπολογία Μπράντι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή

Αφήστε μια απάντηση