«Πήδημα του Αγγέλου»: Ο υψηλότερος καταρράκτης του κόσμου που ανακαλύφθηκε τυχαία

Ο ψηλότερος καταρράκτης στον κόσμο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Cainama στη Βενεζουέλα και προκαλεί θαυμασμό και δέος σε όποιον τον αντικρίζει.

Με ύψος 979 μέτρων και με ελεύθερη πτώση 807 μέτρων, ο «Salto Angel» ή «Το Πήδημα του Αγγέλου» βρίσκεται στην άκρη του υψιπέδου Αουγιάν-Τεπούι.

Οφείλει το όνομά του στον Αμερικανό πιλότο και τυχοδιώκτη Jimmie Angel που το ανακάλυψε τυχαία το 1937, του οποίου μάλιστα οι στάχτες σκορπίστηκαν πάνω από τον καταρράκτη.

Όταν ο Angel προσπάθησε να τον προσεγγίσει με το μονοπλάνο του αυτό καταστράφηκε όταν οι τροχοί του βυθίστηκαν στο ελώδες έδαφος. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του και 3 φίλους του, χρειάστηκε 11 μέρες για να επιστρέψουν στον πολιτισμό.

Οι ιθαγενείς τον αποκαλούν Kerekupai-Meru, που στη γλώσσα της φυλής Pemon σημαίνει πτώση στο βαθύτερο σημείο. Ο καταρράκτης είναι τόσο ψηλός ώστε πριν το νερό φτάσει στο έδαφος μετατρέπεται σε ομίχλη.

Το μοναδικό φυσικό τοπίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Κανάιμα που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η πρώτη επιτυχημένη ανάβαση στην κορυφή του βράχου, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες, ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1971. Οι ορειβάτες που το τόλμησαν και το κατάφεραν τελικά, χρειάστηκαν 9,5 ημέρες να ανέβουν και 1,5 ημέρες να κατέβουν, με αναρρίχηση, αναφέρει το newsbeast.

Κάθε χρόνο το «το Πήδημα του Αγγέλου» προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι διασχίζουν την απομονωμένη ζούγκλα του Cainama για να βρεθούν στη βάση του βουνού Auyantepui.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση